T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KÖRFEZ - Körfez Bilim ve Sanat Merkezi

Haberler

Haberler

May

"4005 YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI" çağrısı için hazırlanan; Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sayın Dr. Özlem URAL Yürütücülüğündeki 123B904  proje nolu "Üretken Yapay Zeka Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı (Bilgi ve Farkındalık Eğitimi)" isimli projemiz 190 proje arasından TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve desteklenen  45 proje arasına girmiştir. Bu büyük başarımızı ve sevincimizi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

4005 Programı ile öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlamaktadır.

Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı’nın 11. yılında çıkılmış olan 2023/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmesine karar verilen projelerin bilgilerine ulaşmak için tıklayın.

May

EJERCongress, 2013 yılında, bilime ve ülke eğitimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. 11.'si 21-24  Mayıs 2024 tarihleri arasında Kocaeli'de düzenlecenek olan EJER Kongresine Körfez Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci, öğretmen ve idarecileri olarak hazırladığımız ve kabul alan 3 bildirimizle katılım sağlayacağız.

Bildiri Hazırlayan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

 

Saliha ÖZER (Müzik Öğrencisi) ve Dr. Özlem URAL (Merkez Müdürü)

Uzm. Nuriye AŞUT ÖNAL ( Fen Bilimleri Danışmanı)

Uzm. Sümeyye İrem YETER (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)

 

Nis

22-24 Nisan 2024 tarihleri arasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Fakültesinde gerçekleşen TÜBİTAK ASYA bölge finallerine Kuşaktan Kuşağa Beslenme Projemiz ile katılım sağladık. 16.712 proje arasından 1219 proje arasına girmeyi başaran projemiz bölge finalinde Körfez Bilim ve Sanat Merkezini temsil etmiştir.  Proje öğrencimiz Azra Hilal'i tebrik eder; danışmanlığını yapan Kurum psikolojik danışmanımız/ rehber öğretmenimiz Uzm. Sümeyye irem YETER'i tebrik ederiz. Proje esnasında öğrencimize rehberlik edip, Sakarya'da öğrencimizi yalnız bırakmayan Müdür Yardımcımız Aysel SÜRÜCÜ'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencimizin kıymetli ailesini de bilimsel çalışmalara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.  Proje sergisi esnasında bizleri yalnız bırakmayan, projemizin sergi alanını ziyaret edip destekler veren başta Kurum Müdürümüz Dr. Özlem URAL olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

Mrt

27/03/2024 tarihinde  Kocaeli Üniversitesi ile Körfez Bilim ve Sanat Merkezi arasında protokol imzalandı.  Rektör Yardımcısı Sn. Prof Dr. Elif Öğüt, Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sn. Dr. Özlem URAL, Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri  Sn. Uzm. Sümeyye İrem YETER ve Sn. Uzm. Öğrt. Hamit GIŞ'ın katılımıyla gerçekleşen toplantı neticesinde yapılacak olan işbirliğinin detayları görüşüldü. İlgili protokol Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın. Prof. Dr. Elif ÖĞÜT ve Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Özlam URAL tarafından Kocaeli Üniversitesi rektörlük binasındaki imza töreni ile imzalanmış oldu.  İlgili protokol neticesinde Körfez BİLSEM'in yapacağı TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi projelerde Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yapılabilecek, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Teknoloji, Mühendislik Fakülteleri başta olmak üzere pek çok fakültede öğrencilerimiz planlama dahilinde derslere, sergilere, atölye ve çalışmalara katılma imkanı bulacaktır. Körfez Bilim ve Sanat Merkezine devam eden “ Özel Yetenekli Öğrencilerin” bilimsel ve sanatsal düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak, araştırmaya ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek üzere  yapılan bu protokolün iki taraf içinde hayırlı olmasını dileriz.  Desteklerinden ötürü Kocaeli Üniversitesine ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Sn. Prof. Dr. Elif ÖĞÜT'e teşekkür ederiz.

Mrt

27/03/2024 tarihinde  Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanı  Sn. Prof. Dr. Süreyya TEMEL ile Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sn. Dr. Özlem URAL; Körfez Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri Sn. Hamit GIŞ ve Sn. Sümeyye İrem YETER kısa bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. İlgili toplantıda Körfez Bilim ve Sanat Merkezi tanıtıldı. Vizyon ve misyonumuzdan bahsedildi. Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız protokol neticesinde işbirliği yapabileceğimiz çalışmalarla ilgili görüşüldü. Bize değerli zamanını ayıran ve misafirpervelik gösteren Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Süreyye TEMEL'e teşekkür ederiz.

Mrt

12/03/2024 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr.Elif ÖĞÜT ile Körfez Bilim ve Sanat merkezi ARGE ekibinde  görev alan Dr. Özlem URAL, Uzman Öğretmen Hamit GIŞ ve Uzm.Sümeyye İrem YETER'in katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. İlgili toplantıda Bilim ve Sanat merkezleri yönergesi hakkında bilgi verildikten sonra, BİLSEM öğrencilerinin daha iyi ve verimli bir eğitim alabilmesini sağlayacak, aynı zamanda Körfez BİLSEM'in yapacağı TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi projelerde işbirliği sağlayacak adımların atılacağı bir protokol yapılmasına karar verildi. Körfez Bilim ve Sanat Merkezine devam eden “ Özel Yetenekli Öğrencilerin” bilimsel ve sanatsal düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üreten, problem çözen ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak, araştırmaya ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek üzere gerekli koşulları düzenlemek, sosyal, sanatsal ve bilimsel işbirliği içerisinde ilgi, esas ve kuralları belirlemektir .Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedik. Desteklerinden ötürü Kocaeli Üniversitesine ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Sn. Prof. Dr. Elif ÖĞÜT'e teşekkür ederiz.

Mrt

Mükemmeliyetçilik grup rehberliği çalışmaları 2 grup halinde kurum psikolojik danışmanımız Sümeyye İrem YETER tarafından öğrencilerimize  çarşamba ve cuma günler 2 grup ve ikişer oturum şeklinde uygulandı. Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

09/03/2024 tarihinde 37 öğrencimiz ile Kocaeli Bilim Merkezine gittik. Bilim Merkezi gezisinin devamında TÜBİTAK tarafından açılan atölyelerdeki etkinliklere katıldık.Öğrencilerimiz Bilim Merkezinin şifreleri çözecekleri kağıtları heyecanla doldurdular ve şifreli kutudaki gizli belgelere ulaşarak etkinliğin ikinci kısmına katıldılar. Çalışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimize deprem anında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verdik ve tatbikatımızı gerçekleştirdik. 

Mrt

05/03/2024 tarihinde 25 öğrencimizle birlikte Körfez İlçesinin tarihiyle önemli noktalarından Herekedeydik. Hereke gezimize Kaiser II. Wilhelm Köşkü ile başladık. Çivizsiz Köşk olarak bilinen köşkü gezdik ve yetkililerden tarihini dinledik. Devamında milli saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası bize kapılarını açtı.  Halı fabrikası hepimiz için heyecan vericidiydi. yetkili kişilerin anlattıklarını dikkatlice dinleyen öğrencilerimiz; merak ettiklerini sorma fırsatı da elde ettiler. Bize Hereke'nin ve Halı Fabrikasının tarihini ve işlyeişini anlatan tüm yetkililere teşekkür ederiz.  Halı fabrikası çalışanlarına bizlere halı dokuma örneklerini uygulamalı olarak gösterdikleri için ve zaman ayrıdıkları için ayrıca teşekkür ederiz. Gezimizin devamında Hereke Kalesi'ni gezdik ve oranın tarihi ile ilgili bi,lgiler edindik. Çalışmayı organize eden öğretmenlerimize ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Genel yetenek ve özel yetenek resim öğrencimiz DURU ÖZGÜR Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışmasında Ödüle layık görüldü. Yarışma "bağımlılıklar doğal olmayan afetlerdir" konusuyla düzenlendi. Dünya çapında ödüllerin dağıtıldığı yarışmanın 16 yaş altı kategorisinde dört eşit ödül verildi. Ve ödül alan 4 kişiden biri de Değerli öğrencimiz Duru ÖZGÜR oldu. Öğrencimiz Duru ÖZGÜR'ü ve Kıymetli Görsel Sanatlar  öğretmenimiz  Sn. Hamit GIŞ'ı ve  de öğrencimizin değerli  ebeveynlerini tebrik ederiz. Uluslarası bir yarışmada ödül kazanmak hepimiz için oldukça gurur verici. Başarılarınız daim olsun Duru ÖZGÜR, Başarılarınız daim olsun Hamit GIŞ öğretmenimiz. Nice başarılara Körfez BİLSEM

 

Evrensel bir sorun olan bağımlılıklara karşı farkındalığın artırılması ve kamuoyunun, özellikle de gençlerin bağımlılıklara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediğimiz 8. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 59 ülkeden 757 karikatürist başvurdu. Toplam 1367 eser değerlendirildi. 

Ock

Körfez BİLSEM Psikolojik danışmanı uzm. Sümeyye İrem YETER tarafından 6 oturumluk planlanan "Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme " Aile Eğitimi Programı tamamlandı. katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışan Beslenme ve Diyet uzmanı Mustafa AKKOL; Hemşire GİZEM ALTIN ve Kurum psikolojik danışmanımız Sümeyye İrem YETER  tarafından sağlıklı beslenme çalışmasını gerçekleştirdi. Katılım sağlayan tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

 

Ock

ilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçim Süreci bilgilendirme çalışmaları Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya ALi, Körfez Rehberlik Araştırma Merkez Müdürü Hazal KURT GEDİK, Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Özlem URAL, Korfez BİLSEM Müdür yardımcısı Aysel Sürücü ve Körfez BİLSEM Psikolojik Danışmanı Uzman Sümeyye İrem YETER, Körfez RAM Psikolojik Danışmanı Hüseyin Kaplan tarafından gerçekleştirildi.

 

Kılavuza göre, BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirilecektir.

 

İl tanılama komisyonları tarafından 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1,2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

 

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için Kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

 

Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek.

 

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

 

 

2023-2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

 

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME SÜRECİNE İLİŞKİN TANITIM VİDEOLARI YAYIMLANDI

 

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

 

"Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Bilgilendirme toplantılarında kullanılma üzere yetenek alanlarına yönelik tanıtım videoları yayımlanmıştır.

 

 

BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Resim Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Müzik Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Ara