KOCAELİ / KÖRFEZ - Körfez Bilim ve Sanat Merkezi

Kas

07/11/2023; 09/11/2023 ve 11/11/2023 tarihlerinde Kurum Psikolojik Danışmanımız Uzman Sümeyye İrem YETER tarafından velilerimize yönelik ebeveyn tutumları veli semineri düzenlenmiştir.  Etkinliğin verimini arttırmak ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla WEB 2.0 araçlarından yararlanarak quiz uygulaması yapılmıştır. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Geçen yıl başvurusu yapılan TÜBİTAK 4006b bilim fuarı projelerimiz hibe almaya hak kazanmıştır. Yürütücüsü olan Mustafa POSLU öğretmenimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

KÖRFEZ BİLSEM Olarak yapmış olduğumuz TÜBİTAK tarafından desteklenen Tübitak Bilim Söyleşileri başvurumuz kabul edilmiştir. Bu kapsamda Biyotaklit/Biyomimikri: Doğanın tasarım süreci bize ne öğretir? alanında ülkemizde söz sahibi olan akademisyenlerimizi merkezimizde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Eyl

Uyum grubu velilerimiz için planlanan "Özel  Yetenek ve Bilsem" konulu veli seminerimiz Kurum Psikolojik Danışmanımız Sümeyye İrem YETER tarafından gerçekleştirilmiştir. 26/09/2023 27/09/2023 ve 30/09/2023 tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleşen  çalışmaya 58 velimiz katılım sağlamıştır. Seminerimize katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

22/09/2023 tarihinde psikolojik danışmanımız Sümeyye İrem YETER tarafından öğretmenlere bireysel farklılıklara saygı konulu sınıf rehberlik çalışması etkinliği eğitimi verilmiştir. Eğitime 8 öğretmenimiz katılmıştır. Öğretmenlerimiz ise sınıflarında 23/09/2023, 26/09/2023 tarihlerinde kurumumuzdaki öğrencilerimize hazırlamış olduğumuz bireysel farklılıklara saygı etkinliğini uygulamışlardır. Etkinliğimize 110 öğrenci katılım göstermiştir. Etkinliğimiz hafta içi gruplarında da devam edecektir.

2023/2024 eğitim öğretim yılı uyum grubu veli bilgilendirme toplantısı

Toplantı sunumumuza linkten ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/41/06/767846/dosyalar/2023_09/19191733_2023-2024-KORFEZ-BILSEM-VELI-BILGILENDIRME-SUNUMU-1.pptx

Haz

08.06.2023 tarihinde Körfez Kaymakamı Sayın Uğur KALKAR, Körfez Belediye Başkanı Sayın Şener SÖĞÜT, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sergülen Kurt ve Körfez İlçesi okul müdürleri sergimize teşrif etmişlerdir.

Yıl içerisinde Robotik kodlama atölyesine katılan öğrencilerin robot projeleri, heykel atölyesi çalışmaları, bilim sanat köyü, resim öğrencilerinin eserleri, müzik öğrencilerinin ve koro atölyesine katılan öğrencilerimizin sunumları, destek sınıflarının yıl içerisindeki kazanımları ile ilgili ürünler, yaratıcı drama, hikayelerle matematik, Türkçe, Sosyal kazanım ürünleri ile Genetik atölyesinin kan şeker ölçümü sergimizde yer almıştır.

Ock

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilen Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftası dolayısı ile Braille Alfabesini sizlere tanıtmak isteriz.

Ock

ÖNCELİKLE BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) HAKKINDA DETAYLI BİLGİLERE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ERİŞEBİLİRSİNİZ.

Kas

Sayısız meslek arasından kendimize hangisini seçeceğimiz konusu, bu meslekler hakkında bilgi sahibi olmamızı gerektirir. Mesleklere ilgi duymak ve o mesleği severek yapmak için, önceden meslek hakkında bilgi edinilmelidir. Bu doğrultuda Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan bur portal çok işimize yarayacaktır.

Meslekleri Tanıyalım Portalına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

MESLEK BİLGİ KİTAPÇIKLARI